Egri Fehér Superior 2014 - Rajnai Rizling - Tarjányi Pince
4
product-template-default,single,single-product,postid-1151,bridge-core-1.0.5,cookies-not-set,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Boraink

Egri Fehér Superior 2014 – Rajnai Rizling

Töppedt szőlőből készült száraz Rajnai Rizling. A nagy test, a sok gyümölcs, a szép ásványosság nagyon komplex ízélményt eredményez. Nem elsősorban gasztrobor, inkább egy ünnepi asztalon van a helye. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk.

A Címke Sztori

A pincénk fölött lévő domboldalra odaköltözött egy rókacsalád. A rókapapa rendszeresen lejár a pince elé, és a Naplemente Néző Padnál szokott megpihenni. A minap megláttam, amikor mentem a pincéhez, hogy a derék róka egy szarvast hívott nyársalni a pincéhez, és a nyársalt gyümölcsökhöz Tarjányi Rajnai Rizlinget iszogattak. Mit mondjak, jó az ízlésük… (Persze azért megkérdezhették volna, hogy nyársalhatnak-e a pincénk előtt?! Vagy hívhattak volna engem is…)

Szőlő-fajta: Rajnai Rizling

Bor-fajta: száraz fehérbor

Alkohol tartalom: 14 % vol

Cukor tartalom: 5,7 g/l

Sav tartalom: 6,8 g/l

Díj

Egri Érsek Bora 2016

Díj

Egri Borvidéki Borverseny 2016 - ezüst érem

Díj

Cannes 2016 - Egri Borválogatott bora

Kategória: . Címkék: , .