Egri Furmint Grand Superior 2015 - Tarjányi Pince
4
product-template-default,single,single-product,postid-4360,bridge-core-1.0.5,cookies-not-set,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Boraink

Egri Furmint Grand Superior 2015

A Pajdos-dűlőben lévő szőlőbirtokunk egyik legszebb részén, a meredek déli oldalon van az a Furmint ültetvény, ahonnan a bort adó szőlő származik. A palackban lévő bor egy szégyenlős legényhez hasonlítható, aki szeretne tetszeni a lányoknak, de nehezen mer megnyílni előttük. Rövid ismerkedés, szellőztetés után azonban előtűnnek a bor szépségei, eleganciája, igazi élményt adva a fogyasztójának.

A Címke Sztori

A Furmint régi magyar fajta, mely talán a legelegánsabb, legtöbbre hivatott a magyar fehérborok közt. Ráadásul mi dűlő-szelektáltan, a grand superior előírások szigorú betartásával készítettük el ezt a bort. Úgy gondoltuk, hogy egy ilyen bort csak egy dologgal tisztelhetünk meg: rátettük a címkére a Tarjányi család címerét, ezzel azt üzenve a kedves fogyasztóknak, hogy egy előkelő, elegáns bort fogyasztanak. Büszkék vagyunk a borra, és az őseinkre is. A nemesi címet 1609. november 23-án adományozta II. Habsburg Mátyás Tarjányi Dömötörnek a törökök elleni harcban tanúsított vitézségéért. Így fonódik össze a címkén a bor nagysága, és a tiszteletre méltó ősapa hagyatéka.

Szőlő-fajta: Furmint

Bor-fajta: száraz fehérbor

Alkohol tartalom: 13 % vol

Cukor tartalom: 5,7 g/l

Sav tartalom: 6,8 g/l

Kategória: . Címkék: , , , .