Egri Hárslevelű Superior 2014 (félédes) - Tarjányi Pince
4
product-template-default,single,single-product,postid-1167,bridge-core-1.0.5,cookies-not-set,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Boraink

Egri Hárslevelű Superior 2014 (félédes)

Nagyon fajtajelleges töppedt szőlőből készült félédes Hárslevelű. Illatában hársfavirág, hársméz fedezhető fel, mely ízében is visszaköszön, kiegészítve egy finom hordós érlelési jeggyel.

A Címke Sztori

Úgy van az, hogy nem csak mi emberek, de a medvék is szeretik az Édes Érzést. Erdei gyümölcsök, méz, minden ami édes, náluk is termeli a boldogsághormont. Így aztán, mikor egy meleg nyári napon megjelent a pincénél egy medve, nem mertünk vele újat húzni, és adtunk neki pár üveg Édes Érzést. Gyorsan megitta, és igen boldognak látszott. (Na jó, lehet, hogy az alkohol is szerepet játszott a vidámságában.) Egyébként mielőtt visszaballagott volna a barlangjába még azt dörmögte: ez az Édes Érzés neki különösen tetszik, mert nem “geil édes”, szépek a savai ami miatt igen jól esett neki, úgyhogy számíthatunk a rendszeres látogatására… Nem tudjuk, hogy ennek örüljünk, vagy megijedjünk?!

Szőlő-fajta: Hárslevelű

Bor-fajta: Töppedt szőlőből készült félédes fehérbor

Kiszerelés: 0,5 l

Alkoholtartalom: 12 % vol

Cukor tartalom: 1,1 g/l

Savtartalom: 4,9 g/l

Díj

Egri Borvidéki Borverseny 2016 - ezüst érem

Díj

Challenge International du vin 2016 - bronz érem

Kategória: . Címkék: , , , .