A héjon áztatás során a bor rozé színt kapott. Így lett Vöröscsuhás a Szürkebarát. A borvilágban egyre divatosabb „narancsbor” stílust képviseli. A héjon áztatás, finomseprő keverés és hosszú hordós érlelés során egészen különleges íz-, és illatvilágot kapott a bor. Kiváló lehet füstölt lazachoz, de egy szivar mellé, vagy csak önmagában is nagy élmény.
A Vöröscsuhás… A bor misebornak indult, és akkor még Szürkebarátnak hívták. Persze, ha jó az a Szürkebarát, akkor szereti a szürke barát. Minél több misebort megivott a barát, annál
vörösebbnek látta a borát. (Mi meg az orrát.) Barátom, iszogasd ezt a bort, és meglátjuk, Te milyennek látod a barát borát?
Bor fajta: Száraz fehérbor
Szőlőfajta: Szürkebarát
Alkoholtartalom: 12 %
Cukor-tartalom: 0,9 g/l
Savtartalom: 5,8 g/l
Egri Borvidéki Borverseny 2016 - ezüst érem