Az ősz bővelkedik kincsekben. Van egy olyan zöld „kincs”, amit sokan savanyúságnak tesznek el télre, mi viszont – tőlünk megszokott módon – nem állunk meg itt… Túl evidens lenne…
Ez a „kincs” a zöld paradicsom.
Soha nem gondoltam, hogy zöldparadicsomból is lehet lekvárt készíteni. Olaszországban kóstoltam pár évvel ezelőtt, és sokáig kísérleteztem, mire elértem azt a különleges ízkombinációt, ami igazán egyedivé teszi a zöldparadicsom lekvárom. Természetesen a nagyobb mennyiség elkészítése előtt jöhet a vakteszt! A próba főzet mindenkinek ízlett, de csak kevesen jöttek rá, miből van a lekvár. Nem tudták megmondani mit esznek, „valami egzotikus gyümölcs”-re tippeltek, de mindenki egyetértett abban, hogy nagyon, nagyon finom!
Dióhéjban ez a lekvárom története, amit érett sajtokhoz, fehér húsokból készült sültekhez, grillezett sajtokhoz ajánlok.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.