Az összetevők legjobb tulajdonságait kiemelő, harmonikus illat- és ízvilágú házasítás. A bor hagyományos módon erjedt ér érlelődött, tölgy- és kőrisfahordókban, melynek során egészen különleges érlelési jegyeket kapott. Étel-kiegészítőjeként elsősorban szárnyas és halételekhez ajánlom, de önmagában “csak” borozgatáshoz is tökéletes választás.
A Címke Sztori
A 2011-es (első) Egri Csillag borunk címkéjén a Pad és a csillagok mellett egy gólyamadár szerepelt egy pici csomaggal a csőrében, azt jelképezve, hogy úton van az első kisunokánk Matykó. A mi első kis csillagocskánk a 2012-es címkén nagyfiúként mászott fel a padra, viszont újra ott volt a címkén a gólya, aki a második unokánkat, Mátkát hozta a csőrében. A 2014-as Superior Csillag címkéjén “még” nincs új gólya, viszont a mi kis csillagaink szépen cseperednek, és ha meglátogatnak mindig boldogan játszanak a Naplemente Néző Pad előtt.
Bor fajta: Száraz fehérbor
Szőlőfajta: Zenit, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rajnai Rizling, Tramini, Hárslevelű
Alkoholtartalom: 13,5 %
Savtartalom: 6,3 g/l
Cukortartalom: 3,2 g/l
Aranytőke Borverseny 2016 - Legjobb Egri Csillag (arany érem)
Egri Borvidéki Borverseny 2016 - arany érem
Prestige Reserve 2016 - Vinum Bonum
Nemzeti Borkiválóság 2016 - Fehérbor kategória